Trollhättan

Trollhättan

Sverige

Sverige

Trollhättan Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Trollhättan

Sverige

Sverige

Trollhättan Foto: Håkan Vargas/imagebank.sweden.se

Tranedans ved Hornborgasjön

Tranedans ved Hornborgasjön, 3 dage. Ring for pris.

En spændende naturrejse, hvor vi skal opleve de gråblå traner, som her i området i det tidlige forår samles i tusindvis for at opføre deres pudsige parringsdans. Vi bor centralt i Trollhättan, på hotel Scandic Swania, som ligger utrolig smukt ved Göta elven. Alle værelser har eget bad/toilet, tv, telefon. Her er svimmingpool, restaurant, bar og mini butik.
 
1. dag

Når alle er samlet i bussen, går turen til Helsingør, hvorfra vi sejler til Helsingborg. Herfra fortsætter turen nordpå langs den svenske vestkyst, og vi kommer gennem Göteborg og derfra langs Göta elven til Trollhättan, hvor vi indkvarteres på vores værelser, og senere mødes til en dejlig middag.
 
Udflugter 

Næste dags formiddag skal vi se de 4 imponerende sluser i Trollhättan, som siden 1800 har medvirket til at skibstrafikken har kunnet sejle fra Kattegat til Vänern uden at skulle laste om. Efter frokost kører vi ud til Hornborgasøen, som er berømt som rasteplads for de mange traner, når de om foråret raster her. I 2011 var op til 15.400 traner samlet på én gang ved Hornborgasøen, for herfra parvis at flyve ud til ynglepladserne i Midtsverige og nordpå. Vi skal se når hannerne med de mærkelige hoppende bevægelser og basken med vingerne og måske ved at kaste en græstot i luften forsøger at gøre indtryk på hunnen. Efter dette spændende skue køres tilbage til hotellet for aftensmad og hygge.
 
Sidste dag

Efter morgenmaden starter hjemturen, en anden vej ned gennem Sverige, hvor vi får et godt indtryk af de enorme skovområder i Sverige. Vi skal ind og besøge Sveriges første elgpark, som blev startet i 1995. Her får vi et indblik i disse prægtige dyrs levevis, og mulighed for at fodre dem. Her er også et trofæmuseum samt en lille butik. Herfra til Helsingborg, hvorfra vi sejler tilbage til Danmark med store naturoplevelser i bagagen.
 
Inkl. i prisen: Al kørsel, også udflugter, hotelophold på dobbeltværelser med bad/toilet og halvpension begyndende med aftensmad 1. dag og sluttende med morgenmad sidste dag, gebyr til rejsegarantifond, rejselederassistance, moms, færge og broafgifter.

Ikke inkl. i prisen: Entréer, frokoster og drikkevarer.

 

 

Kom tilbage til oversigten over rejser her!