Avernakø

Søndag d. 7. juni, Avernakø

Avernakø er en af landets nyeste øer. Den dukkede frem for kun ca. 15.000 år siden, da gletscheren fra den sidste istid bevægede sig ned over Danmark. I dag består Avernakø af to øer – Avernak og Korshavn, der blev forbundet i 1937.

Vi sejler den smukke tur til Avernakø fra Faaborg forbi Bjørnø og Lyø. På havnen bliver vi mødt af en guide, der tager os med rundt på øen. Vi kører gennem engene på Avernak og bakkerne på Korshavn. Undervejs gør vi holdt ved kirken, og vi skal også se de traditionsrige Majtræer, der stadig kranses med bøgegrene og forårsblomster hver Pinselørdag. Vi kører videre rundt på øen og nyder den skønne alsidige natur, mens guiden fortæller om traditioner, fortiden og livet på øen. Ved Drejet kan vi nyde den fantastiske udsigt, og på Korshavn skal vi mærke den rolige stemning ved Korshavn Bro, hvor øboernes skibe ligger og vugger i vandet.

Vi spiser på Avernakø Landhotel, hvor vi får serveret en traditionel dansk frokost – dog med et lille ø-twist. Efterfølgende er der mulighed for at handle i gårdbutikken. Her kan man finde håndlavede hornprodukter, ø-delikatesser, håndspundet garn og mange flere spændende produkter. Hvis der er tid til det, kan man også se nærmere på landhotellets mange dyr. Her er bl.a. geder, fjerkræ og alpacaer. Dagen afsluttes med kaffe og småkager på landhotellet, inden vi sejler tilbage til Fyn gennem Faaborg Fjord.

 

Pris pr. person inkl. færge, guide, frokost og kaffe & småkager …………………………………………………… kr. 610,-

 

Opsamling B - Hjemkomst i Odense ca. kl. 17:30

 

OPSAMLINGSRUTE

B

Svendborg v. Ærøfærgen

09.00

Ringe v. p-plads v. OK-tanken

08.30

Odense, Dannebrogsgade

08.00

Langeskov v. kroen

07.35

Ullerslev v. forsamlingshuset

07.30

Nyborg v. vejerboden

07.15

Ørbæk v. kroen

07.00