Fredensborg Slot

Søndag d. 5. juli, Rundvisning på Fredensborg Slot

Det smukke barokslot blev oprindelig bygget som jagtslot for Frederik d. 4., men den dag i dag danner Fredensborg Slot rammen om Kongehusets bryllupsfester og fødselsdage, og det er også her, Dronningen modtager udenlandske statsoverhoveder og ambassadører.

Vi kører mod Nordsjælland med en pause undervejs. Herefter fortsætter turen til Fredensborg Slot, hvor vi får en guidet rundvisning på slottet, i kirken og i slothaven. Vi ser nogle af de imponerende sale på slottet og går en tur i slotshaven. Frederik d. 5. fik inspiration fra Frankrigs Versaillesslot, da han skulle anlægge barokhaven. Alléer stråler som en stjerne ud fra slottet, og kæmpe sandstenskulpturer står langs alléerne og på plænerne. Vi skal også se Dronningens farverige private have. Her ses stadig Dronning Ingrids staudebed, som hun plantede i midten af 1930’erne efter engelsk forbillede. Haven er udsmykket med søjler, vaser og krukker af billedhuggeren Johannes Wiedewelt. Det herskabelige orangeri med spejldam og plantekasser fra Versailles er omkranset af velduftende blomster ved siden af slottets urtehave. Urtehaven har siden 1700-tallet forsynet slottet med friske urter og grøntsager.

Efter rundvisningen kører vi over den nye Kronprinsesse Marys Bro til Gerlev Kro, hvor vi får serveret en lækker buffet, inden vi kører tilbage over Storebælt til vores hjembyer.

 

Pris pr. person inkl. tur, broer, rundvisning og buffet………………………………………………. kr. 815,-

 

Opsamling A, men 1 time tidligere - Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:00

 

OPSAMLINGSRUTE

A (-1 time)

Svendborg v. Ærøfærgen

06.00

Ringe v. p-plads v. OK-tanken

06.30

Odense, Dannebrogsgade

07.00

Langeskov v. kroen

07.25

Ullerslev v. forsamlingshuset

07.30

Nyborg v. vejerboden

07.45