Mønsted Kalkgruber

AFLYST - Frørup Rejsers førsteprioritet er vores gæsters og medarbejderes sikkerhed og for at sikre størst mulig tryghed og ro for alle, har vi taget beslutningen om at aflyse denne tur.

 

Fredag d. 22. maj, Mønsted Kalkgruber

Med sine mere end 60 kilometers underjordiske gange er Mønsted Kalkgruber verdens største kalkmine. Her finder vi både rum, der er store som domkirker og rum så lave, at end ikke en voksen mand kan stå oprejst. Det er en fantastisk verden, der gemmer sig i det jyske kalkbjerg.

Efter en frokost på Mønsted Kro mødes vi med en guide ved kalkgruberne. Vi kører forbi store bunker af flint og kalk i minetoget på vej mod gruberne. Her kører vi ad de snoede gange forbi rislende bække og store underjordiske søer. Dybt inde i gruberne stiger vi af toget og får en guidet rundvisning. Herefter ser vi et multimedieshow, der fortæller om stedets historie. Billederne bliver vist på de rå vægge. Temperaturen i kalkgruberne ligger konstant på 8°, så det er en god idé at have varmt tøj med. Vi tager toget op igen og får tid på egen hånd til at se museet og kalkværket.

På vejen hjem holder vi en pause ved Dollerup Bakker. Her kan vi nyde en kop kaffe, købe en is fra ishuset eller gå en tur i det fine forårsvejr.

 

Pris pr. person inkl. 2-retters frokost, entré, togtur og guide ………………………………………………………. kr. 690,-

 

Opsamling C, men ½ time senere - Hjemkomst i Odense ca. kl. 18:30

 

OPSAMLINGSRUTE

 

Svendborg v. Ærøfærgen

07.30

Ringe v. p-pladsen v. OK-tanken

08.00

Odense, Dannebrogsgade

08.30

Årup, p-plads v. motorvej afk. 55

09.00

Middelfart, p-plads v. motorvej afk. 58B (Strib)

09.15