Stevns Klint

Søndag d. 19. juli, Stevns Klint

Tag med os til Stevns Klint, og se med egne øjne, hvorfor stedet er på UNESCO’s liste over verdens mest unikke naturarv. Klinten fortæller bl.a. historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af verdens dyrearter engang blev udslettet, da en asteroide ramte Jorden.

Vi starter med at køre til den hyggelige Højeruplund, hvor vi får serveret en lækker kalvesteg med tilbehør og til dessert får vi pandekager med is. Herefter skal vi rundt i området, hvor vi skal se den særprægede natur og nogle af stedets seværdigheder. I mange århundreder er der blevet udvundet kalk, kridt og flint fra Stevns Klint, og flere steder langs klinten kan man se, at der er blevet savet byggesten fri af klinten. Kalklandet har desuden et helt unikt plante- og dyreliv. Vi lægger vejen forbi Højerup Gl. Kirke, der ligger på kanten af klinten og er bygget af kalksten fra selv samme sted. Man kan tydeligt se på byggestenene, at de er udformet forskelligt. Vi skal også se Højerup Ny Kirke, der med sin byggestil næsten leder tankerne hen på en borg. Den er også bygget af klintens kalksten, der blev skåret ud på frivillig basis af områdets stenskærere. På samme tid blev en samlingsplads tæt ved kirken grundlagt. Senere hen blev der rejst mindesten for kendte stevnske mænd.

Herefter kører vi til Faxe Kalkbrud, hvor vi får kaffe og kringle fra bus og nyder den smukke udsigt, inden vi kører hjemad.

 

Pris pr. person inkl. tur, middag, museum, bro, kaffe & kringle.…….………………………………………………. kr. 675,-

 

Opsamling A - Hjemkomst i Odense ca. kl. 19:00

 

OPSAMLINGSRUTE

A

Svendborg v. Ærøfærgen

07.00

Ringe v. p-plads v. OK-tanken

07.30

Odense, Dannebrogsgade

08.00

Langeskov v. kroen

08.25

Ullerslev v. forsamlingshuset

08.30

Nyborg v. vejerboden

08.45